Næringer, jobb og produksjon i USA

20.02.2015 09:09

Næringer, jobb og produksjon i USA

 

Bonde

Fabrikk

Service

primær

Sekundær

Tertiærnæringer

 

Det begynte først med bønder og jordbruk, deretter kom det fabrikker som gjorde det meste av jobben, så kom servicen (butikker og hotell). Men i dag er det ikke så mange bønder og fabrikker som en gang var i tiden. Servicen er det som blir brukt mest i dag.

USA er en av verdens tredje største eksportnasjon i 2009, Kina og Tyskland har den største eksportnasjonen. USAs samlede verdi på eksporterte varer var 1, 06 billioner dollar. I perioden mellom 2009 til juli 2010 hadde landet et underskudd på handelsbasen på 604, 7 milliarder dollar.  

 

Coca Cola ble oppfunnet av John Stith Pemberton. Han var utdannet som lege og som farmasøyt, men det han brant mest for var å utvikle nye medisiner. Hans drøm var å oppfinne den perfekte medisin og den perfekte leksedrikken (brus og mineralvann).

Drikken Coca Cola ble laget i vinteren 1885- 1886 i Jacob's Pharmacy i Atlanta. Det første glasset med Cola ble solgt 8. mai 1886. Logoen ble laget av Pembertons og revisor Frank Robinson.

 

McDonald`s verdens største restaurantkjeder. Selvskapet ble opprettet 15. mai 1940. I dag finnes det McDonald’s restauranter i over 119 land. Det er ca. 31 000 McDonald`s restauranter i verden. McDonald`s har sitt Hovedkvarter i Chicago i USA.

 

GE stør for General Electric som er et amerikansk firma som ble opprettet i 1876. I 2005 var det verdens største selskap som ble målt etter markedsverdi. GE har sitt hovedkvarter i Connecticut.

GE er aktivt engasjert i utvikling, produksjon og markedsføring. Produktene de driver mest med er belysning, industriell automasjon, utstyr for elektrisk fordeling og kontroll, lokomotiver, strøm-generatorer, produkter for strømlevering, service til kjernekraft, jetmotorer, kjemikalier og utstyr for behandling av vann og prosessanlegg, sikkerhetsutstyr, syntetiske materialer.

GE driver også med TV-kanaler, produkttjenester, elektriske forretninger, elektrisk installasjon, ingeniørtjenester og reparasjon.