Oppdagelsen av Amerika

13.02.2015 09:21

Kristoffer Columbus var en handelsmann og en oppdagelsesreisende mann som ble født i havnebyen Genova, i det nordlige Italia mellom 1450 og 1451. Han blir sett på som en av tidenes største oppdagelsesreisende og mannen som oppdaget Amerika. Han hadde ikke mye utdannelse, men han fikk god opplæring i å lese kart siden han var så glad i å lese. Han jobbet også med kart da han var karttegner ved det portugisiske sjøfartsdepartementet.

Columbus skulle egentlig til India, han var overbevis om at han hadde nådd India da han krysset Atlanterhavet og oppdaget Amerika i stede i 1492. Selv om europeeren Leiv Eriksson regnes som den første mannen i Amerika, er det Columbus som er oppdageren siden han fant sjøveien til landet.

Han har fått æren av å få i gang den geografiske utbredelsen av den vestlige verden og videreutvikling av kulturen. Det vil si, han spredte den vestlige kulturen i Europa til Amerika. Han har hatt stor betydning for spredningen av den europeiske kultur, men han fikk ikke bare ære og skryt.  Columbus fikk mye kritikk over hans administrator evner og hvordan han behandlet de innfødte. Det var hans siste reise han oppdaget “den nye verden” altså Amerika.